Werken, moederen, huishouden, sport, hobby, sociaal leven en ook nog een vlekkeloos kerstdiner in elkaar klussen? Help! Gelukkig hebben ze bij Restaurant Boschbeek aan de Wustelaan in Santpoort-Zuid twee perfecte oplossingen voor mensen zoals ik. Leve de kerstlunch en het kerstafhaalmenu!
Drukdrukdruk, en dan is het zo ineens alweer bijna kerst. En dat feest moet, zeker met jonge kinderen, goed worden voorbereid. Maar tijd heb ik niet. Help! Deze kerst kan het gelukkig anders. Een van mijn favoriete restaurants ‘ Restaurant Boschbeek’ biedt deze kerst niet alleen een kerstdiner, maar ook een kerstlunch en een kerstafhaalmenu. Met het afhaalmenu haal ik het restaurant in huis: geen recepten doorspitten, geen gesjouw door volle supermarkten en winkels, gemakt met culinaire allure! Kies ik voor de lunch, dan kunnen de kleintjes ’s avonds mooi op tijd in bed liggen en hebben manlief en ik de rest van de avond romantisch voor onszelf.
Voorproeven
Vanzelfsprekend wil ik vooraf wel een indruk krijgen van wat ik kan verwachten. Dus neem ik mijn vader mee voor een proefdiner. En we proeven naar hartenlust: van knapperige warme broodjes, grove olijventapende en roomboter. Van een prima amuse van zalmtartaar met dille geserveerd in een Chinese soeplepel. En daarna van het Boschbeekmenu: een viergangenmenu met een bijpassend wijnarrangement.
Voor en tussen
Als vooraf eten we tonijn. De oosterse saus, met de smaak van drop en wasabi is op het bord getekend als een boter-kaas-en-eierenspel op een maagdelijk wit blad. De vier plakjes tonijn liggen perfect in positie - buitenrand gegaard en gepaneerd met gebrande sesamzaadjes, van binnen perfect rauw en omgeven door wat gemengde salade en frietjes van pastinaak. We drinken Mezzacorona: elegant en fris met een lichte smaak van citrusvruchten. Het tussengerecht is lauw warme duif: een klein kunstwerkje met een toefje sla, en stukjes rode biet en king-boleet, voor sommigen beter bekend als duinvoetje. Erbij een mildfrisse Riesling uit de Moezel: Goldshild.
Hoofd
Het hoofdgerecht staat in mijn top tien. In een hartvormige presentatie vind ik een boterzachte reeboutbiefstuk op een bedje van romige aardappelpuree en vergezeld door een marmelade van kweepeer en door frisgroene peultjes en met een topping van gebakken schorsenerenslierten. Maar het hoogtepunt is voor mij het knapperige stukje bloedworst on the side. Deze worst kom je sowieso al niet vaak meer tegen en in deze setting is hij in perfecte harmonie met alle andere onderdelen van het hoofdgerecht. Zo ook de wijn: Chatus uit de Ardeche, een stevige donkerrode wijn die iets aan bosvruchten doet denken.
Toe en kaas
Bij het dessert splitsen onze keuzes zich: Tarte Tatin - warm en smeltend op de tong - voor vaders met een Semillion van Château du Levant, Sauternes, Semillion. Voor mij het kaasplankje van l’Amuse met vijgenbrood en appelstroop, waarbij de Gibion, L’Hermiage, Merlot- Ugni Blanc- Sémillon- Cognac, heerlijk vol, krachtig en zoet. En als we dan de avond met koffie en friandises besluiten, hoor ik heel, heel in de verte… jingle bells rock!
Restaurant Boschbeek
Wustelaan 75 - 2082 AB Santpoort-zuid
Tel. 023-5382233 (11.00 – 21.30 uur)
www.boschbeek.nl
Eten: *****
Service: ****
Ambiance: ****
Prijs:
• Maandmenu: € 32,50, bijpassent wijnarrangement: € 14,75
• Kerst lunch 25 en 26 december 2011: € 42.50, bijpassend wijnarrangement: € 21,50.
• Kerstmeeneemmenu: 3 gangenmenu à € 32,50. U kunt een bestelling plaatsen t/m 20 december via info@boschbeek.nl.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten