dinsdag 24 juni 2008

Uit eten en meer bij restaurant Hoge Heren

Marco Coppens leidt alweer bijna tien jaar zijn eigen restaurant in Beverwijk. Eerst vier jaar onder de naam In den Hoge Heeren en inmiddels alweer vijf jaar in de Baanstraat onder de naam Restaurant Hoge Heren. In het restaurant kun je meer dan alleen ‘uit eten’. Het restaurant verzorgt ook catering, kooklessen en –workshops en High Tea’s.

De chef èn eigenaar had één droom toen hij als jonge kok aan de slag ging: hij wilde in alle top hotels van Nederland hebben gekookt. Dus werkte hij in Het Amstelhotel en Hotel l’Europe in Amsterdam, in het Kuhrhaus in Scheveningen en in Chalet Royal in Den Bosch. Ook was hij een tijd privékok van een zakenman, een uitstapje dat hem uiteindelijk zelfs vier maanden aan boord van een zeiljacht in het Franse St. Tropez en het Spaanse Barcelona bracht.

De sfeer van die tijd in de Méditerrané lijkt Marco ook in zijn eigen restaurant terug te hebben gebracht. Het interieur is licht en zonnig er de kaart biedt een uitgebreide keuze aan verse vis. Wij hoeven gelukkig niet te kiezen, want voor ons heeft Marco deze avond een verrassingsmenu in petto. Als voorproefje krijgen we aan de bar alvast een rillette van gerookte zalmtartaar met avocadocrème en een cappuccino van aspergesoep met truffelschuim en garnaaltjes.

Vijfgangendiner
Daarna gaan we aan tafel voor meer heerlijks. Te beginnen met een salade van op de plancha geroosterde kreeft met avocado en geserveerd op een leisteen. Daarna ossestaart met papaya en schuim van nootmuskaat en bieslook. Dat de eigenaar een echte kookgek is, blijkt wel uit de crème brulee van knoflook met een concentraat van tandori-tomaat geserveerd met gamba’s. Dit recept is een variatie op de Spaanse versie, die Coppens tijdens een recente vakantie proefde. Thuisgekomen ging hij direct aan de slag en verving de paprika uit het originele recept en presenteerde er gamba’s als extraatje naast.

Als we ook dit gerecht hebben opgesmikkeld, eten we eerst gegrilde kwartelborstfilet en groene asperges op een koningsoesterzwam, met een jus van slakjes en met huisgemaakte picalilly en dan kalfsribeye met een pesto van pistache en pepertjes en ravioli met kalfstong op een bedje van seizoensgroenten, waaronder Hollandse asperges, truffelaardappel, wortel en peultjes.

Opfrissen met mojito’s
Om op te frissen volgt een ijsvariatie op de mojito (een cubaanse cocktail met rum, munt en limoen met veel crushed ice). En nog aardbeien gemarineerd in balsamico met limoen mascarpone parfait en sambucca sabayllon. Ook de huisgemaakte speculaas en zoetigheden bij de afsluitende koffie en thee zijn zonder blikken of blozen opgegaan.

Bron van inspiratie
De Middellandse zee heeft Coppens destijds blijkbaar geen rust gegeven, maar alleen maar inspiratie gebracht. Naast zijn werkzaamheden als chef en eigenaar, leidt hij elf kookclubs in zijn restaurant. Sinds kort de nieuwe website van het restaurant online. En daarnaast vindt hij ook nog de tijd om ‘Preuvival’, hét culinaire evenement van Beverwijk, te organiseren. Chapeau!!!

Restaurant Hoge Heren
Baanstraat 26
1942 CJ Beverwijk
Tel. (0251) 211877
www.hogeheren.nl / info@hogeheren.nl

Eten: ****
Service: ***
Ambiance: ***
Parkeren: gratis parkeren in de wijk
OV: trein of bus

Prijs: Lunchgerechten gemiddeld € 16,00
Voorgerechten gemiddeld € 15,00
Hoofdgerechten gemiddeld: € 25,50
Nagerechten gemiddeld: € 8,00
Wijnarrangementen gemiddeld: € 27,50

Openingsdagen: maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur. Zondag gesloten (met uitzondering van groepen vanaf 10 personen).

Extra tips:
• 20 en 21 september 2008: Preuvival
• kooklessen en workshops à 49,50 p.p.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten